BPM berekenen

BPM berekenen moeilijker geworden?

Lichte terugval

Waar het aantal ingevoerde auto’s jaar in jaar uit bleef stijgen was er wel een lichte terugval te zien enkele jaren terug. Dit viel te verwijten aan de economische crisis en aan een aantal veranderingen in de politiek wat betreft de invoering van wagens die de naam oldtimer mogen dragen.

BPM berekenen op basis van CO2

Sinds kort wordt er bij de berekening van de BPM enkel gekeken naar de CO2 uitstoot. Dit heeft echter niet als resultaat dat het berekenen er eenvoudiger op geworden is. Het verschilt per auto onderling enorm hoeveel de uitstoot is en hoe deze is uitgerust. De auto’s uit het buitenland zijn daarbij opgeteld vaak standaard completer uitgerust dan de onze. Geen overbodige luxe om dit dus over te laten aan bedrijven die er verstand van hebben.

Voordelen import auto’s

Dan mag het wel een beetje rekenwerk zijn en wat meer tijd kosten om een auto te importeren, maar uiteindelijk loont het zeker. Zaak is om het slim aan te pakken en te kijken op welke auto’s het meest valt te besparen. Vanwege de belastingen en de staat kan er het best gekozen worden voor wagens van een paar jaar oud en uti de hogere prijsklasses. Daar valt veel winst te halen. Vaak wordt gedacht dat alleen Duitse merken worden ingevoerd, maar dat is natuurlijk niet zo. Wel zijn de tweedehands auto’s uit Duitsland van betere kwaliteit, omdat men ze daar sneller omruilt en niet snel genoegen neemt met standaard. Zo is de kans groot dat ze auto’s van veel extra gemakken voorzien zijn. En dat is altijd mooi meegenomen uiteraard.

Geef een antwoord