4 redenen waarom het halen van je motorrijbewijs nu nog leuker is

Het gevoel vrijheid en het robuuste karakter heeft altijd een grote aantrekkingskracht gehad op zowel de jonge als oude weggebruiker. Behalve de uitstraling van het voertuig zitten er natuurlijk nog veel meer voordelen aan. Ook het behalen van het rijbewijs is een stuk leuker geworden. Lees hieronder snel wat motorrijden zo leuk maakt.

Ervaar vrijheid op een hele andere manier

Als je een autorijbewijs hebt, zul je ook het gevoel hebben dat de wereld aan je voeten ligt. Je hebt nu de vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt. Met een motor is dat gevoel niet minder. Omdat je op een motor zit ervaar je de wereld op een hele nieuwe manier. Het gevoel is moeilijk om uit te leggen. Je zult het zelf moeten ondergaan. Veel rijscholen bieden een gratis proefles aan. Wanneer je na die les van de motor komt, zul je verkocht zijn (gokken we zo šŸ˜‰ Zelfs de rijlessen afnemen kan tegenwoordig anders. Kijk maar snel eens naar de volgende tip.

Behaal je rijbewijs in groepsverband

Sinds enige tijd is het mogelijk om in groepsverband het rijbewijs te halen. Het is nog niet bij bij veel rijscholen mogelijk maar wel bij Tilburg bij rijschool Intest! Zij zijn een van de eerste die deze nieuwe manier van lesgeven aanbieden. Het afnemen van motorrijlessen krijgt een heel andere dimensie op deze manier.

De kosten van een motor liggen een stuk lager

Niet alleen de aanschafprijs is lager, ook de parkeerkosten, de verzekering en de brandstof zijn aanzienlijk minder. Toch ben je wel in het bezit van een voertuig waarmee je snel op andere locaties kan zijn. Daarbij kun je ook nog een bijrijder meenemen en wat spullen. Natuurlijk is het allemaal even wat minder als in een auto, maar toch! Verder ben je natuurlijk een stuk mobieler met een motor.

Al in bezit van rijbewijs B, haal dan versneld je motorrijbewijs

Ben je al in het bezit van rijbewijs B, dan kun je bij vele grote rijscholen via een versnelde cursus je motorrijbewijs halen. Afhankelijk van je budget is het dan mogelijk om met drie dagen al je motorrijbewijs in handen te hebben.