Autoruitschade, is dat altijd verzekerd?

Autoruitschade

Autoruitschade is niet alleen heel vervelend, het kan ook erg gevaarlijk zijn. Een sterretje of barst in uw voorruit leidt af en kan uw zicht ernstig verminderen. Welke vorm van ruitschade u ook heeft, u wilt uw autoruit laten repareren of vervangen. Want alleen dan kunt u weer veilig de weg op. Maar bent u voor autoruitschade wel verzekerd?

Autoruit repareren

Ruitschade is er in verschillende soorten. Het kan variëren van een sterretje in de voorruit tot een ruit die compleet vervangen moet worden. Schadeherstelbedrijven kunnen een sterretje in de autoruit zo goed als onzichtbaar wegwerken met de hars-injectiemethode. Veel autoverzekeraars laten het gebruikelijke eigen risico van € 135 tot € 150 vervallen als je kiest voor reparatie in plaats van vervanging. De verzekeraar is bij reparatie namelijk ook goedkoper uit.

Autoruit vervangen

Als uw autoruit vanwege een barst niet meer te repareren is, kiest u voor vervanging. Een achterruit is vaak van gehard glas. Dat versplintert direct bij schade. Uw achterruit vervangen is dan altijd nodig. Gaat u naar een schadeherstelbedrijf dat is aangesloten bij de FOCWA en de stichting Glasgarant, zoals GlasGarage.nl? Dan wordt elke achterruit vakkundig vervangen, ongeacht het merk of type auto waarin u rijdt. Met als resultaat dat de nieuwe autoruit net zo goed is als het origineel. Hierbij betaalt u meestal het gebruikelijke eigen risico van € 135 tot € 150 euro. Veel autoverzekeraars halveren het standaard eigen risico als u naar een aangesloten reparatiebedrijf gaat.

Afspraken met schadeherstelbedrijven

Veel autoverzekeraars hebben afspraken gemaakt met schadeherstelbedrijven bij autoruitschade. Dit kan gevolgen hebben voor bijvoorbeeld uw eigen risico bij autoruitschade. Er zijn ook autoverzekeraars die de stijging op de bonus-malusladder een jaar stopzetten (gelijkblijvende premiekorting) als er niet is gekozen voor een aangesloten schadeherstelbedrijf. In uw polisvoorwaarden kunt u precies zien hoe verzekeraars met autoruitschade omgaan.