De bestelautoverzekering

Het afsluiten van de meest ideale bestelautoverzekering

Een bestelauto is een handige wagen waar diverse goederen eenvoudig van A naar B mee gebracht kunnen worden. De bestelauto wordt doorgaans door ondernemers gebruikt en met name in de logistiek of de bouw. Zo kunnen er eenvoudig materialen of gereedschap mee worden genomen, maar kunnen er ook eenvoudig pakketjes worden bezorgd. Bestelauto’s worden ook veelal gebruikt door supermarkten, bakkers en boeren. Simpelweg omdat de auto zo veelzijdig in is te zetten.

Waarom een bestelauto?

Met een bestelauto kunt u eenvoudig goederen laden of het gereedschap meenemen die u nodig hebt om een bepaalde dienst of activiteit uit te voeren. Denk aan ramen wassen, verbouwen, boodschappen doen, verven, verhuizen, groothandel diensten, pakketten bezorgen en nog veel meer. Er zijn een aantal voordelen te noemen voor het gebruik van een bestelauto:

  • Ruimte voor een divers aantal goederen c.q. producten;
  • Een laag belastingtarief voor ondernemers;
  • Enorm waardevast wanneer u de auto door wil verkopen.

Verzekeren

Om ervoor te zorgen dat u financieel in bent gedekt tegen schade, veroorzaakt door u en/ of door een ander, is het verstandig om een verzekering af te sluiten. Voor de bestelauto is een speciale verzekering bedacht, namelijk de bestelautoverzekering. De besteautoverzekering is vergelijkbaar met de verzekering voor de personenwagen, maar is speciaal voor de bestelauto. Een bestelautoverzekering is voor ondernemers die de auto puur zakelijk gebruiken of zowel zakelijk als particulier. Wat houdt een bestelautoverzekering in?

  • De basis van de verzekering is de verplichte wettelijke aansprakelijkheid verzekering. Deze basisverzekering vergoedt schade die u met uw bedrijfsauto aan derden veroorzaakt. Vergelijkbaar met de WA van een personenwagen, echter is de bestelautoverzekering voor bedrijven;
  • U kunt de WA van de bestelauto uitbreiden door een Beperkt casco verzekering of een WA Volledig casco verzekering af te sluiten;
  • Wanneer u de bestelauto enkel privé gebruikt dan kunt u de bestelauto ook enkel als personenauto verzekeren.

Geef een antwoord