Hier let je op bij speciaal transport

Bij regulier transport van bijvoorbeeld meubelen hoef je niet speciaal rekening te houden met bijvoorbeeld de omgevingstemperatuur. Dat is bij speciaal transport wel anders, zoals bij het vervoer van voedingsproducten die onderhevig zijn aan bederf. Of bij het vervoer van medicijnen die uiteraard in optimale conditie bij de klant afgeleverd dienen te worden. Bij het vervoer van onder meer groente en fruit is koeltransport dan ook van groot belang. Er zijn wat dat betreft meerdere aspecten om rekening te houden bij speciaal transport.

Temperatuur tijdens speciaal transport

Als je een koerier of transportbedrijf inschakelt voor vervoer van verse groente en fruit is de temperatuur van groot belang. Daarom is het aan te raden om te letten op de manier waarop een koerier of transporteur de juiste temperatuur garandeert. Bijvoorbeeld doordat er sprake is van het registreren van temperaturen.

Real-time inzicht in temperatuur

Koeltransport is een vorm van speciaal transport, waarbij de temperatuur van invloed is op de conditie van de goederen. Naast de registratie van temperatuur is het handig dat het mogelijk is om real-time inzicht te krijgen in de temperatuur. Op deze manier ben je verzekerd van betrouwbaar koeltransport.

  • Koeltransport
  • Temperatuurregistratie
  • Real-time inzicht in temperatuur

Extra aandacht voor medisch transport

Bij medisch transport is de temperatuur van net zo groot belang als bij het vervoer van verse voedingsproducten. Bij deze vorm van vervoer is er sprake van koeltransport van medicijnen, waarbij naast de temperatuur de tijd van overdracht belangrijk is.

Op tijd op bestemming

Het is bij medicijnen vaak van belang dat deze voor een bepaalde tijd op de plek van bestemming zijn. Daarom is het bij de keuze voor koeltransport van medicijnen aan te raden om te letten op de aanwezigheid van een track & trace systeem. Dat biedt namelijk de mogelijkheid om het medisch transport op de voet te volgen.

Transport met GDP

Bij het zoeken naar een vervoerder voor speciaal transport, zoals koeltransport voor medicijnen is het aan te raden om te letten op de aanwezigheid van GDP. Deze afkorting staat in het Engels voor Good Distribution Practices en in het Nederlands voor Goede Distributie Praktijken. DGP vormt een Europese richtlijn voor de distributie en transport voor geneesmiddelen.

Europese norm

Deze Europese norm voorziet in een aantal logistieke eisen om aan te voldoen. Koeriers en transporteurs die de richtlijnen van DGP volgen tonen daarmee aan de eisen in acht te nemen. Het gaat hierbij onder meer om eisen die betrekking hebben op de productveiligheid en kwaliteit.