Hoe selecteert u een goede zeevracht expediteur?

Bent u op zoek naar een zeevracht expediteur? Bent u benieuwd wat een zeevracht expediteur doet en waar u op kunt letten bij het selecteren van een goede zeevracht expediteur? Lees dan snel verder.

Rotterdams Haven en zeevracht expeditie

Nederland is met de Rotterdamse haven de op 3 na grootste haven ter wereld. Dit geeft wel aan dat zeevracht voor Nederland heel belangrijk is. Het traject voor een zeevracht van A naar B is over de jaren wel steeds ingewikkelder geworden. Er zijn tegenwoordig veel meer rederijen die bepaalde lijndiensten hebben. Ook qua vervoer zijn er veel meer opties bijgekomen. Een zeevracht expediteur kan u helpen bij het transport van uw zeevracht.

Wat is een zeevracht expediteur?

Een zeevracht expediteur bemiddelt tussen de opdrachtgever en de rederij. Een rederij is de eigenaar van een schip. Een rederij is dus degene die de goederen transporteert. Een zeevracht expediteur zorgt ervoor dat voor de bewuste lading de juiste en betrouwbare rederij wordt geboekt.

Wat doet een zeevrachtexpediteur?

Een zeevrachtexpediteur weet precies wat de mogelijkheden zijn, wanneer er een schip beschikbaar is en wat de beste optie voor een zeevracht is. Bij zeevracht komt er nagenoeg altijd douanedocumenten kijken. Een goede zeevracht-expediteur kan in dit geval ook als douane-expediteur optreden en de douanezaken voor u regelen. De expediteur regelt ook vaak de opmaak van de in- en uitklaringen rechtstreeks bij de Douane. In de meeste gevallen gebeurt dit digitaal.

Waar op te letten bij het selecteren van een zeevracht expediteur?

Om uw goederen zonder tegenslagen op uw eindbestemming te krijgen is het belangrijk dat u een goede expediteur selecteert. Een aantal punten waarop u kunt letten zijn:

  • Heeft de expediteur alle kennis en ervaring om uw transport van A tot Z te verzorgen? Denk hierbij aan de douaneformaliteiten, opslag en distributie. Kunnen ze garanderen dat uw zendingen altijd voldoen aan alle strenge en relevante wet- en regelgeving op het gebied van import, export en cross-trade.
  • Kan de expediteur de beste afvaartschema’s tegen concurrerende tarieven aanbieden. Zijn ze in staat om met verschillende partijen te onderhandelen en vergelijken ze de verschillende opties met elkaar? Zo bent u er namelijk zeker van dat u altijd het beste transport tegen de scherpste prijs krijgt.
  • Kunnen ze u inzicht geven in uw volledige supply chain? Sommige expediteurs hebben een slimme supply chain tool waarmee u op orderniveau verschepingen kunt beheren. Vanaf het moment dat de goederen de leverancier verlaten, totdat deze aankomen op de eindbestemming.

Hulp nodig met uw zeevracht?

Bij Ritra Cargo zit u goed voor al uw zeevracht transport. Door hun ervaring, expertise en het complete dienstenpakket kunnen zij uw transport tot in de kleinste puntjes verzorgen! Naast zeevracht is deze expediteur Rotterdam gespecialiseerd in luchtvracht, wegtransport en spoorvervoer.