Online Code 95 leerplatform op maat voor beroepschauffeurs?

Code 95 cursus

Code 95 is een code op je rijbewijs die de vakbekwaamheid van de chauffeur indiceert. Wanneer je Code 95 verloopt mag je dan ook niet meer beroepsmatig rijden. Het is dus cruciaal dat je elke vijf jaar 35 uur aan nascholing volgt voor de verlenging van je Code 95. In dit artikel kijken we dieper naar Code 95 en de bijbehorende leerplatformen op maat.

Code 95 op maat gemaakt

Als het moet, doe het dan goed. Dat is een uitspraak die hier regelmatig voorkomt. Code 95 is voor veel bedrijven een last. Door het ontwikkelen van Code 95 maatwerkcursussen werk je aan de verplichting én de bedrijfsdoelstellingen. De keuze voor maatwerk lijkt vaak kostbaar. Toch blijkt de kosten nauwelijks hoger te zijn dan reguliere cursussen en levert het ontwikkelen van een maatwerk Code 95 cursus vaak erg veel voordelen.

Kies het juiste cursusonderwerp

De start van een maatwerkcursus begint bij de keuze voor het juiste cursusonderwerp. Om deze overweging goed te maken is het belangrijk dat je volledig op de hoogte bent van het raamwerk Code 95 vanuit het CBR. Uit de inventarisatie halen we de gewenste onderwerpen, waarna we vervolgens op zoek gaan naar het best passende Code 95 cursus. De volgende stap is het maken van een lesplan en een docentenhandleiding.

Het maken van een goed lesplan

Het CBR bepaalt de regels voor de nascholingscursussen in Nederland. De basis hiervan is het lesplan dat meer vertelt over de uitvoering van de cursus. Het lesplan is, naast een geschikte docent, een belangrijke schakel in een succesvolle cursus. In het lesplan staan onder andere de onderwerpen die in de cursus voorkomen, de manier waarop de cursus plaatsvindt en de tijdsverdeling gedurende de cursusdag. In elk lesplan mag je 1,5 uur vrije ruimte opnemen. Deze vrije ruimte is bedoeld voor een onderwerp dat niet is opgenomen in de gekozen cursus, maar wel relevant is voor de beroepschauffeurs.

E-learning op maat

Een Code 95 cursus mag uitgevoerd worden met een deel e-learning. Via het leerplatform van THAR beschik je automatisch over de standaarduitvoering van deze Code 95 e-learning. Wil jij jouw medewerkers net iets extra bieden, dan is het op maat laten maken van deze e-learning een mogelijkheid. De basis van de e-learning staat, waardoor je eenvoudig content kan laten toevoegen of wijzigen. In sommige gevallen is dat alleen het toevoegen van de huisstijl, andere organisaties kiezen ervoor om bepaalde onderwerpen toe te voegen of de inhoud beter aan te laten sluiten op specifieke onderwerpen in de praktijk.