Oude auto inruilen of verkopen

Wat ga je met je oude auto doen?

Eigenlijk is je oude auto rijp voor de sloopt. En je weet het. Je had vorig jaar al met pijn en veel moeite de auto door de APK gekregen en je weet dat het nu helemaal mis is. Eigenlijk zal er zoveel aan moeten gebeuren, tenminste dat zeiden ze de vorige keer al, dat het een vermogen zal kosten om de auto op de weg te mogen houden. Wat is nu verstandig? Moet je de auto maar een plekje in het museum geven? Of is de auto nog niet oud genoeg? Vaak is je auto door de jaren heen steeds minder waard geworden. Om te weten of je auto het waard is om gerepareerd te worden kun je het beste eerst onderzoeken voor hoeveel geld je auto verkocht zou worden (als hij nog goed zou zijn). Hierna kun je daar het bedrag afhalen van de reparatie om dan te ontdekken of het wel of niet verstandig is om je auto te repareren. Kies je ervoor om je auto te repareren, dan kun moet die na de reparatie met gemak het bedrag van een soortgelijke auto op moeten kunnen leveren. En als de reparatie meer kost, dan is het al snel een goede beslissing om je auto niet te laten repareren. Wat zijn de voordelen van verkopen?

Aan wie kun je een oude auto verkopen?

Een oude auto waar de gaten inzitten en komen en een oude auto waar je eigenlijk niemand een plezier mee doet. Misschien moet je hem maar gewoon uit de verzekering en belasting halen om eens rustig na te denken wat je met de auto wilt gaan doen. Echter waar moet je hem dan neerzetten of stallen? Dat gaat ook geld kosten! Vaak is het verstandiger om de sloopauto direct te verkopen. Auto’s met gebreken verkoop je niet gemakkelijk. Wie wil er nou een auto zonder APK of met een kapotte versnellingsbak.

De oplossing voor uw sloopauto!

Je kunt de sloopauto rustig verkopen aan een auto demontagebedrijf. Een bedrijf dat de auto milieubewust uit elkaar haalt en kijkt wat er nog bruikbaar is. En boven alles, een autobedrijf dat je nog wat geld biedt voor de oude auto. Dit komt omdat er altijd onderdelen van de auto kunnen worden verkocht. Een uitlaat demper of een startmotor. Daarnaast bestaat uw oude auto voor het grootste deel uit metaal. Door de gunstige oud ijzer prijs is dat alleen al geld waard. Auto’s van begin jaren negentig hebben vaak een katalysator hier in zitten edelmetalen verwerkt die de uitlaat gassen zuiveren. Ook de katalysator is al snel een paar tientjes waard

Hoe weet je wat je auto nog waard is?

Een aantal autosloperijen hebben op een website gestart voor consumenten die van hun kapotte auto af willen. Door middel van het invullen van het taxatie formulier ontvangt u een bod op uw auto.Als je akkoord gaat met de prijs dan bieden ze vaak ook nog de optie om de oude auto bij je op te komen halen. Dat is toch helemaal te gek of niet?! Wanneer de auto word gehaald ontvangt u direct een vrijwaringsbewijs hiermee stopt de motorrijtuigenbelasting direct. U moet alleen nog uw verzekeraar melden dat u auto is verkocht.

Geef een antwoord