Waar moet rittenregistratie aan voldoen?

U heeft een eigen onderneming en het is belangrijk dat u dan aan kunt tonen hoeveel kilometers u heeft gereden. Welke kilometers waren voor zakelijk gebruik en welke heeft u privé gereden? Het is lastig als u alles op een briefje bij moet houden. Het is daarom goed om te kijken wat voor systeem er bij u past. Vanaf nu kunt u namelijk de registratie eenvoudig bijhouden via Fleetassist. Het is een systeem wat u altijd aan kunt, 24 uur per dag en 7 dagen in de week via alle apparaten. Het is daarin belangrijk om voor uzelf een goede manier te vinden om alles te ordenen. Als u zich aanwent dat u iedere dag alle kilometers invult, dan kunt u het goed bijhouden. U kunt alles dan matchen met de bezoekagenda’s en met de bezorgschema’s van uw medewerkers. Als u een belastingcontrole krijgt, dan kan deze alles gemakkelijk controleren. Maar waar moet uw rittenregistratie aan voldoen?   

  • De datum van de rit.
  • Privé of zakelijke rit.
  • Begin- en eindstand van de kilometerteller.
  • Adres van het vertrek en de aankomst (als u een rit heeft voor uw werk, dan moet u het werkadres naar een afspraak en terug invullen, zowel de aankomst- als de vertrekadressen).
  • Als u een andere route heeft gereden, dan moet u aangeven wat de reden is van het omrijden (bijvoorbeeld omleiding of file).
  • Als er tijdens de zakelijke rit ook privé kilometers worden gereden, dan moet u deze extra kilometers ook apart noteren.

Belasting eisen bij rittenregistratie

Er zijn door de Belastingdienst nog meer eisen opgesteld voor de rittenregistratie. U moet daarbij namelijk ook het kenteken van de betreffende auto weergeven, het merk en type van uw auto en de periode waarin u de auto tot uw beschikking heeft. Zorgt u ervoor dat u alles in orde heeft, dan kan de belastingdienst bij een controle alles snel controleren. Bij twijfel is het altijd verstandig om na te vragen of dat u alles goed heeft genoteerd. Fleetassist helpt u met het bijhouden van een goed overzicht van de ritten. Informeert u daarom nu naar welk pakket het beste bij u past en maak uw keuze. Hoe eerder u die keuze maakt, hoe sneller u profiteert van de voordelen van Fleetassist.